Fant den beste lederen i egne rekker

Da Anders Waage gikk av som toppleder i Schjærven to uker før Norge stengte ned i mars, trengte selskapet kontinuitet og stø kurs. Stein Bostad gikk fra rollen som økonomidirektør til byråleder. Ståle Schjærven gikk tilbake i rollen som konsernsjef igjen.

Schjærven Reklamebyrå ny leder

- Stein gikk inn i rollen som interimleder allerede i mars, samtidig som vi satte i gang et bredt søk etter en ny permanent byråleder gjennom våren og sommeren. Underveis i prosessen viste det seg imidlertid at ansatte og eiere var så fornøyd med jobben Stein utførte, at vi stoppet søket blant de mange gode eksterne kandidatene, forklarer Ståle Schjærven.

Kultur og økonomi i fokus

Han mener kulturbyggingen og økonomiforståelsen som Stein representerer, balanserte vektingen mellom kreativitet og struktur på en veldig god måte.

- Han har sammen med både ansatte og ledergruppen, lost byrået gjennom et meget krevende 2020 på en fantastisk måte. Og da han takket ja til å gå fast inn i stillingen som byråleder, var de ansatte like fornøyde som Schjærven-familien, sier Ståle.

Mye ansvar, men var aldri i tvil

- Å ta over ledelsen av et av Norges største reklamebyråer i korona-året 2020, har vært en oppgave som har krevd mye innsats og stadige tilpasninger. Med en så fin gjeng ansatte, en stødig ledergruppe og Schjærven-familien i ryggen, har det vært fint å kunne bidra. Å kunne bidra til at alle ansatte har stått på dag etter dag – i all hovedsak fra hjemmekontor – overbeviste meg om at dette var en stilling jeg kunne løse bra permanent. Så da jeg ble spurt, var det enkelt å si ja, sier Stein. Han mener at det å ha Ståle så tett på driften igjen, og å føle at eierne stiller opp for gode løsninger for fremtiden, gjør det enkelt for oss i Schjærven å lede på en god måte.

Nye kunder, nye ansatte, nye tjenester

- Året har bydd på endringer i staben, på kundesiden, og særlig på tjenestene vi leverer. Den endringen vi har vært igjennom, har vært stor, men også etterlengtet. Og vi er selvsagt ikke i mål med dette ennå, men vi har kommet veldig langt, forklarer Stein Bostad.

Fra rollen som konsernsjef kan Ståle fornøyd konstatere at både samarbeidet og kreativiteten blomstrer, noe som gjør at byrået leverer raskt, smart og på et høyt nivå til våre kunder.

- Vi er 120 mennesker på huset og vi jobber målrettet for å slippe folk til, og bruke det potensialet vi har i menneskene som jobber hos oss. De er selve sjelen i Schjærven, sier han og fortsetter:

- 2021 blir et spennende år hvor vi skal fortsette å konsentrere oss om kjerneproduktet vårt og levere jobber med både høy kvalitet og i høyt tempo, avslutter Ståle Schjærven.