Header EDA EK

Champions Chess Tour 2021

Schjærven er nominert til European Design Awards 2021!

Kategoriene det gjelder er "Digital Miscellaneous" og "Branding- Motion Logo", som løfter frem både designet og våre kreative digitale løsninger.

Play Magnus og Chess24.com gikk inn i 2020 med store ambisjoner om å tilgjengeliggjøre sjakksporten for et bredere publikum internasjonalt, ved å arrangere en online sjakkturnering hvor verdens beste spillere møttes via videolink. Det er designet på prosjektet som nå har fått oppmerksomheten til den prestisjefylte designkonkurransen EDA.

"Styrken til prosjektet ligger i at løsningen ligger så tett opp til produktet. Det tar sjakk og tidligere sjakkbragder på alvor, og presenterer det i et moderne og levende uttrykk. Og med generatoren er vi i stand til å lage like mange logoer som det finnes sjakkpartier", forteller designer på prosjektet Helge Wiig.

Identiteten tar i bruk digitale virkemidler og muligheter for å fange essensen av dramatikken i spillet: et sjakkbrett består av 8 ganger 8 ruter hvor brikkene har et gitt bevegelsesmønster, noe vi har omsatt til kode. Hvert trekk og mottrekk animeres ut med forløpninger som til sammen danner et unikt visuelt mønster som representerer et spesifikt sjakkparti.

Vi er både spente og stolte over nominasjonene. Vinneren kåres i allerede i juni, og vi krysser fingrene.

Champions Chess Tour billboard 1

Involverte byråer

Schjærven Reklamebyrå
Helge Wiig, Design
Benedicte Dalen, Rådgiver
Sara Keskinarkaus, Prosjektleder
Torgeir Hjetland, Kreativ ledelse og design

Clockwork
Marte Maren Holth, Animasjonsrådgiver
Kjetil André Seim, Motion designer
Johannes Gustafsson, Motion designer
Hannah Hunter, Post-produsent

Værsågod
André Elvan, Utvikler
Linda Martinsen, Prosjektleder