Visual EDA

Meltwater Champions Chess Tour 2021

Schjærven vinner to gull i European Design Awards

Etter knallhard konkurranse gikk Schjærven av med seieren på lørdagens European Design Awards for designet på den digitale sjakkturneringen til Magnus Carlsen: Meltwater Champion Chess Tour.

Den verdensomfattende digitale turneringen samlet til sammen 19,5 millioner seere, som til sammen brukte 5 millioner timer på å engasjere seg og se på de ulike turneringene.

  • Dette er et bevis på at det lønner seg å pushe grenser for hva som skal ligge i et identitetsdesign. Vi takker også for tilliten fra kunden, som tør å bli med oss når vi satser på kreativiteten, forteller strategisk rådgiver på prosjektet Benedicte Dalen.

Schjærven har stått for en ny visuell profil og identitet, som tar i bruk digitale virkemidler og muligheter for å fange essensen av dramatikken i spillet: et sjakkbrett består av 8 ganger 8 ruter hvor brikkene har et gitt bevegelsesmønster, noe vi har omsatt til kode. Hvert trekk og mottrekk animeres ut med forløpninger som til sammen danner et unikt visuelt mønster som representerer et spesifikt sjakkparti.


  • Styrken til prosjektet ligger i at løsningen ligger så tett opp til produktet. Det tar sjakk og tidligere sjakk bragder på alvor, og presenterer det i et moderne og levende uttrykk. Og med generatoren er vi i stand til å lage like mange logoer som det finnes sjakkpartier, forteller designer på prosjektet Helge Wiig.

Kategoriene det gjelder er både Digital Miscellaneous og motion logo. Her går det altså både på digitale løsninger, og design. Play Magnus og Chess24.com gikk inn i 2020 med store ambisjoner om å tilgjengeliggjøre sjakksporten for et bredere publikum internasjonalt, ved å arrangere en online sjakkturnering hvor verdens beste spillere møttes via videolink.

  • De fleste kjenner oss best for jobbene vi gjør for retail-kundene våre, men dette viser at vi også har mye å bidra med på design. Dette er en kompetanse vi ønsker å løfte, og som vi satser på. Da er det gøy å få anerkjennelse fra fagmiljøet, avslutter leder for kreativ avdeling Nanna Haggstrøm.

Champions Chess Tour billboard 1

Involverte byråer

Schjærven Reklamebyrå
Helge Wiig, Design
Benedicte Dalen, Rådgiver
Sara Keskinarkaus, Prosjektleder
Torgeir Hjetland, Kreativ ledelse og design

Clockwork
Marte Maren Holth, Animasjonsrådgiver
Kjetil André Seim, Motion designer
Johannes Gustafsson, Motion designer
Hannah Hunter, Post-produsent

Værsågod
André Elvan, Utvikler
Linda Martinsen, Prosjektleder